Hvorfor ingen dokumenter til salgs?

For ett år siden begynte jeg å legge ut egenproduserte skoledokumenter for salg fordi jeg så det var etterspørsel etter dette. For å unngå uheldige rolleblandinger og interessekonflikter har jeg hatt et tydelig prinsipp:

Jeg selger ikke dokumenter til fag som jeg selv underviser i, eller som jeg tilknyttet på noen som helst måte.

Dette betyr at dokumentene mine i eksempelvis BED1, BED3 og BED5 ble lagt ut gratis ettersom jeg også var studentassistent i disse fagene. Det har alltid vært viktig for meg å drifte bloggen med integritet, og dette er et tiltak for å sikre nettopp dette.

Samtidig har min hovedmotivasjon også vært å kunne bidra til at andre studenter lærer og mestrer studiene. Dette er også grunnen til at jeg i utgangspunktet har lagt de aller fleste av dokumentene mine, spesielt for bachelorkurs, ut gratis.

Nå har jeg gått inn i en ny fase av livet, hvor jeg går fra å være en «vanlig» student til å bli doktorgradsstudent. Det vil si, nå er jeg faktisk fulltidsansatt på NHH. For å verne om skolens integritet og sørge for at skolen har tillit fra omgivelsene, har skolen retningslinjer for sidegjøremål. Bloggen min og deling av dokumenter på den kan regnes som et slikt sidegjøremål. Det kan oppfattes som uheldig når jeg er ansatt på skolen og samtidig har et inntektsgivende sidegjøremål som også kan knyttes til studiene ved NHH. Av den grunn har jeg, i dialog med min ansvarlige leder, fjernet dokumentene som lå ute til salgs på bloggen min.

Alle gratis dokumenter vil imidlertid forbli tilgjengelig, og jeg vil drifte bloggen som vanlig. Fra tilbakemeldingene jeg har fått vet jeg at mange har hatt nytte av dokumentene mine, noe jeg er utrolig glad for. Jeg er veldig takknemlig for alle de fine ordene jeg har fått, og er akkurat like motivert som før til å hjelpe studentene.

I ny jobb er det selvsagt mye nytt å forholde seg til, men jeg vil likevel fortsette å sette av tid til å skrive blogginnlegg som kan være nyttig lesing gjennom studiene. Dette er noe jeg gjør som privatperson og er følgelig ikke knyttet til min stilling på NHH.

Hvis du har spørsmål kan du ta forbindelse ved å bruke kontaktskjema som er nederst på siden her.