Årets påskekrim: Korrupsjonskompendie

DSC05146

For mange er det kanskje påskeferie, men dessverre ikke for meg. Jeg har nemlig  semesterets første eksamen allerede 23. april, altså første dagen etter påskeferien! Derfor går påskeferien med til eksamensforberedelser. Faget jeg har eksamen i er Corruption – Incentives, disclosure and liability. Dette er et svært omfattende fag, som inneholder mange juridiske begreper som er helt nye for meg, i tillegg til at faget undervises på engelsk. Jeg har dermed hatt en stor jobb foran meg!

Det første steget i enhver eksamensforberedelse er for meg å lage et kompendie. Det har jeg skrevet om i blant annet dette innlegget. På denne måten får jeg samlet alt jeg må kunne i ett dokument. De siste dagene har jeg, og kjæresten min Daniel som (heldigvis for meg) også har faget, jobbet iherdig med å få ferdigstilt et storstilt kompendie. Jeg er utrolig stolt over det ferdige produktet!

DSC05149

Siden det er lov å svare på eksamen på norsk, har vi valgt å også skrive kompendiet på norsk. Måten vi har bygget opp kompendiet på er å ta for oss én og én forelesning. For hver forelesning er det flere spørsmål vi må kunne svare på. Vi har derfor basert kompendiet på disse spørsmålene.

DSC05153

Det tok en del tid, siden ikke alle spørsmålene ble eksplisitt besvart i forelesningene. På den andre siden gjorde dette at vi måtte reflektere mer, slik at vi lærte masse!

DSC05157

Jeg liker veldig godt å lage figurer for å gjøre poengene enda tydeligere. De fleste figurene lagde vi selv, enten i KeyNote eller i PowerPoint.

DSC05158

Noen figurer hentet vi også fra rapporter, som vist over.

DSC05160

Her har vi illustrert hvordan korrupsjon kan forstås som en handel av beslutninger som ikke burde være til salgs. Eksempelvis at «hvis du klør min rygg, så klør jeg din rygg».

DSC05163

For nettverkskorrupsjon, som er ett av begrepene vi må kunne, er det imidlertid mer riktig å si at «alle klør hverandres rygg».

DSC05164

Totalt ble det 179 sider, så nå har vi iallefall nok lesestoff til resten av «påskeferien». Selv om det var ekstremt mye arbeid, var det verdt det siden resultatet ble så bra. Nå er det bare å lese over kompendie nok ganger slik at alt sitter til eksamensdagen.

Jeg er utrolig glad for at jeg har en samarbeidspartner og moralsk støttespiller i eksamensforberedelsene. Det hadde vært utrolig trist å sitte alene i påskeferien og lese til eksamen. Daniel har vært den største pådriveren og viktigste innsatsfaktoren bak kompendiet. Ikke bare er han utrolig dyktig på korrupsjon, men han har kattetekke også!

IMG_2338

3 kommentarer om “Årets påskekrim: Korrupsjonskompendie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s