Slik organiserer jeg meg til et nytt semester

I dette innlegget vil jeg dele hvordan jeg organiserer meg til et nytt semester. Jeg har stor tro på at dersom man er en organisert student, er det mye lettere å lykkes med studiene, unngå skippertak og nå sine mål.

DSC04449

Min viktiste regel for å være organisert er følgende

Ett fag = En notatbok + En ringperm

Altså har jeg én notatbok og en tilhørende ringperm til hvert enkelt fag. Notatbøkene jeg sverger til er disse A4-notatbøkene fra Clas Ohlson. Det beste med disse bøkene er at de har hardt cover, slik at de holder seg fine gjennom hele semesteret. Notatbøkene inneholder i tillegg godt med ark, og de er utrolig gode å skrive i. Jeg har brukt disse i flere år, og de er en stor favoritt. For å holde orden i hvilken notatbok jeg bruker i hvert fag, merker jeg notatbøkene med fagkoden ved hjelp av hvite klistremerker som jeg kjøper hos bokhandelen.

DSC04585

Videre har hvert sitt fag sin egen ringperm. På denne måten kan jeg samle alt av skolemateriell i hvert fag på ett sted. Jeg samler blant annet forelesningsslides, øvingsoppgaver, innleveringsoppgaver, pensumartikler og eksamenssett. Når eksmenstiden kommer er det enkelt å sette seg ned med permen og repetere pensum.

Jeg bruker skilleark for å dele inn i de ulike kategoriene, som vist under. Denne måten å organisere meg på har jeg holdt ved i alle mine år som student. Jeg syns det er en veldig ryddig og enkel måte å få oversikt over fagene på.

DSC04583

Slik ser bokhyllen min ut. Jeg har valgt å ha alle ringpermene mine i hvitt, slik at de står i stil med hverandre. I tillegg til ringpermene mine har jeg plassert alle pensumbøkene mine i hyllen. I den midterste hyllen plasserer jeg alt av masterpensum, mens alt av bachelorpensum står på den nederste hyllen.

DSC04597

Fagene jeg har dette semesteret er Økonometri for økonomisk styring, Regnskapsanalyse, Investeringsanalyse og Corruption. I to av fagene er det ingen pensumbok, bare en artikkelsamling. Jeg foretrekker å ha alt av pensum på papir, slik at jeg kan markere viktige setninger med gul markeringspenn, og streke under essensielle deler. Derfor printet jeg ut begge de to artikkelsamlingene, og samlet de i hver sin lille ringperm.

DSC04594

På denne måten har jeg full oversikt over hva jeg skal lese i fagene som ikke har pensumbok.

DSC04475
DSC04476

3 kommentarer om “Slik organiserer jeg meg til et nytt semester

  1. Wow, Marit, så ryddig! Det var skikkelig interessant å lese hvordan du systematiserer alt du skal lese og hvilke hjelpemidler du bruker! Vil definitivt se på de notatbøkene fra Claus Ohlson 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s