Første eksamen overstått

IMG_2225

Forrige uke hadde jeg første eksamen i Konkurranseanalyse, som er et fag hvor mikroøkonomiske modeller og spillteori brukes til å forstå hvordan konkurranse finner sted i imperfekte markeder. Jeg tenkte derfor jeg kunne dele hvordan jeg gikk frem for å føle meg mest mulig forberedt.

Det første jeg gjorde var å lage meg et kompendie der jeg utledet alle de matematiske modellene som hadde blitt gått gjennom på forelesningene. Jeg syns alltid forelesnings-slidesene er svært snevre, og man forstår ikke matematikken bak modellen godt ved å bare lese seg gjennom dem. Før jeg satte i gang med arbeidet følte jeg at faget var som et puslespill med tusen løse biter. Etterhvert som jeg jobbet meg gjennom forelesningene og fikk skrevet et sammendrag med egne ord, så føltes det imidlertid som at alle brikkene endelig kom på plass. Det ligger mye arbeid bak å lage et slikt kompendie, men det er virkelig vel anvendt tid. Jeg lærte iallefall utrolig mye av dette. Totalt brukte jeg tre fulle dager på å utarbeide kompendiet mitt.

Når kompendiet var på plass tok jeg fatt på eksamensoppgavene. Jeg brukte kompendiet mitt aktivt når jeg regnet meg gjennom oppgavene, og det var til stor hjelp. Jeg gjorde svært mange eksamenssett, og det var derfor lett å se hvilke temaer som var mer relevante enn andre. Jeg brukte derfor god tid til å sette meg inn i disse temaene.

I tillegg til eksamensoppgavene så jeg nøye gjennom innleveringsoppgavene, som var en del av kursarbeidet i faget. Det var lurt, for et av spørsmålene på eksamen omhandlet nettopp noe vi hadde jobbet med i den første innleveringen.

Dagen før eksamen gjorde jeg ikke en eneste eksamensoppgave. Jeg brukte heller dagen på å lese over kompendiet mitt og lese over eksamensoppgavene jeg allerede hadde løst.

Så kom eksamensdagen. Dette var min første eksamen på masternivå, så av den grunn var jeg ekstra nervøs. Når jeg ser tilbake er jeg likevel godt fornøyd med hvordan jeg presterte på eksamen, og jeg følte at eksamensforberedelsene mine gjorde meg godt utrustet.

Nå har jeg tre eksamener igjen, og den viktigste lærdommen fra forberedelsene mine så langt er at det lønner seg å bruke tid på å utarbeide et kompendie. Jeg kommer derfor til å videreføre dette i eksamensforberedelsene til mine tre resterende fag, som er Styring av større foretak, Personlig økonomi og Finansregnskap.

En kommentar om “Første eksamen overstått

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s